ГолосUA
09:42 20/02/2010

Власенко вважає, що ВАСУ має призначити третій тур

Позов Юлії Тимошенко проти ЦВК, поданий до Вищого адміністративного суду України, повинен бути задоволений на підставі прецеденту, що мав місце у 2004 році, заявив в коментарі для «Дзеркала тижня» народний депутат від БЮТ Сергій Власенко.

«Сьогодні суд у частині вимог до ЦВК просто не має можливості ухвалити інше рішення. Вам відоме таке поняття, як судова практика? Є рішення суду 2004 року, де зафіксовано формальні порушення з боку ЦВК. І ці ж порушення зафіксовано сьогодні. З юридичного погляду суд просто не має іншої можливості», — упевнений народний депутат.

На думку Сергія Власенка, задоволення позову Тимошенко продиктоване необхідністю забезпечення однакових судових рішень в однакових судових випадках.

«Судові рішення в країні мають бути однакові. Як у 2004-му, так і в 2010-му. Не можна одну й ту саму норму права в судах вищої інстанції в однакових законодавчих умовах застосовувати по-різному до одних і тих же дій. Так не буває! А в нас абсолютно однакові дії. Абсолютно однакове законодавче регулювання», — заявив депутат.

Нагадаємо, що сьогодні кандидат у президенти України Юлія Тимошенко попросила відкликати свій позов з приводу оскарження результатів президентських виборів з Вищого адміністративного суду.  

Ю. Тимошенко попросила суд припинити провадження відповідної справи у зв’язку з «формальним ставленням суду до беззаперечних» доказів фальсифікацій, наданих БЮТ.

Суддя у відповідь сказав, що відкликання позову на цій стадії неможливе.

Член ЦВК Михайло Охендовський натомість попросив суд продовжити провадження справи.  

Читайте также по теме