ГолосUA
11:56 01/11/2008

Власник «Фаіни» заперечує швидке звільнення судна

Інформація про швидке звільнення захопленого сомалійськими піратами судна «Фаіна», на борту якого перебуває 17 українських моряків, не була підтверджена судновласником, який є головним відповідальним у процесі переговорів. Інформація була оприлюднена сьогодні в арабській газеті «Аш-Шарк аль-Аусат».

Як повідомив телеканал «Вести» (РФ), за словами судновласника, на даний момент «немає ніякого прогресу в процесі переговорів із піратами». Він також повідомив, що пірати навпаки розраховують, що якась зі сторін заплатить більше, і тому відмовляються від домовленностей із судновласником, яких було досягнуто раніше. «Можна припустити, що хтось зв’язався з піратами і пообіцяв більше, можна також припустити, що пірати знають про плутанину навколо переговорів та нібито зібраної суми, яку вони вимагали раніше. Швидше за все, останнє. А ті, хто робить такі заяви і дає подібні обіцянки, мовчить, тим самим зриваючи переговори між піратами та судновласниками через лондонських посередників», — підкреслив судновласник.

Судно «Фаіна» було захоплене піратами біля берегів Сомалі 25 вересня. Під час розбійного нападу на судні перебував екіпаж у складі громадянина Латвії, трьох росіян та 17 громадян України. Капітан судна — громадянин Росії Володимир Колобков — помер від серцевого нападу.

 

Читайте также по теме