ГолосUA
14:02 13/04/2009

Власник ялтинського зоопарку пообіцяв 100 тисяч гривень за голову отруйника тварин

Власник зоопарку «Казка» в Ялті Олег Зубков пообіцяв 100 тисяч гривень у нагороду кожному, хто допоможе знайти людей, причетних до отруєння тварин у зоопарку.

Про це він заявив у понеділок, повідомили «РИА новости».

За його словами, протягом трьох тижнів більше десяти здорових молодих тварин померли, ймовірно, отруївшись невідомою отрутою. Тварини почали помирати 23 березня. Першим загинув талісман Казки — шимпанзе на прізвисько Чарлик, потім зоопарк втратив двох рисей, двох пум, двох гімалайських ведмедів, вовка і собаку породи пекінес. «Остання смерть трапилася сьогодні вранці, помер самець гімалайського ведмедя», — сказав Зубков.

За словами головного ветеринарного лікаря Криму Марії Мірошниченко, яка також брала участь у прес-конференції, попередні результати досліджень свідчать, що звірі загинули, отруївшись сильнодіючою отрутою. «У загиблих тварин були дуже сильні болі, сильно постраждали шлунок і кишечник, збільшена печінка», — сказала Мірошниченко.

За словами власника, незважаючи на загибель звірів, «Казка» продовжить працювати. «Зоопарк існує тільки за рахунок надходжень від плати за вхід, і зараз, перед весняними святами, закрити його я не можу. Перебудовувати концепцію зоопарку і забороняти відвідувачам годувати тварин я теж не буду», — наголосив Зубков.

«Будуть вживатися заходи безпеки: відеоспостереження, таємні спостереження за відвідувачами, співробітники будуть уважно дивитися, що лежить у вольєрах. Очевидно, доведеться звернутися в Службу безпеки України», — сказав власник Казки, відповідаючи на питання про подальші дії керівництва зоопарку.

Зубков упевнений, що тварин отруїли чнрез облаштування парковки перед зоопарком.

Власник Казки повідомив, що не звертався до міліції, оскільки до завершення ветеринарної експертизи це, за його словами, «не має сенсу». Як зазначила ветеринар, офіційні результати експертизи будуть готові через місяць.

«Зараз усіх тварин зоопарку лікують: в їх раціон ввели проносне і сорбенти, які допомагають вивести токсичні речовини з організму», — сказала головний ветеринарний лікар Криму.  

Читайте также по теме