ГолосUA
12:17 14/05/2009

Власники МАФів не згодні з КМДА і просять захисту у Київради

Власники малих архітектурних форм (МАФ) звернуться до Київради з проханням захистити їхні права. Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

Завтра власники МАФів звернуться до усіх політичних фракцій у Київраді з проханням захистити їхнє право на підприємницьку діяльність. Відповідне рішення сьогодні було прийняте на з’їзді Асоціації власників малих архітектурних форм та представників столичної влади.

За словами членів Асоціації, до таких дій їх спонукали проекти рішень щодо діяльності та умов розташування МАФів у Києві, розроблені Державним комітетом підприємництва та Київською міською державною адміністрацією. У цих документах, як зазначають власники малих архітектурних форм, не задоволені вимоги підприємців. Зокрема, у зазначених проектах рішень не вказуються чіткі терміни та процедура отримання дозволів на підприємницьку діяльність, незрозуміла процедура отримання за допомогою земельних аукціонів земельних ділянок у користування для подальшого розміщення на них тимчасових споруд.

«Земельні аукціони просто витіснять всіх дрібних підприємців, які мають два-три кіоски і призведуть до монополізації цього ринку», — пояснила голова Асоціації власників МАФів Тетяна Петренко.

За її словами, Асоціація проситиме Київраду розглянути на сесії, яка відбудеться 21 травня, не проекти рішень Держкомпідприємництва і КМДА, а проект рішення, розроблений Асоціацією власників МАФів спільно з Держкомземом.

Так, підприємці у своєму проекті запропонували замість проведення земельних аукціонів використовувати договори земельного сервітуту, які значно спрощують процедуру отримання в оренду земельних ділянок. Право земельного сервітуту — це право власника або землекористувача земельної ділянки на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками). />  

(Є.Стеценко)

 

Читайте также по теме