ГолосUA
15:28 18/05/2010

Власників проблемних атракціонів притягують до відповідальності

На Івано-Франківщині та Одещині інспектори територіальних управлінь Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду притягнули до відповідальності власників атракціонів, які не дотримуються правил техніки безпеки.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.  

Інспектори управління Держгірпромнагляду у Івано-Франківській області провели перевірки готовності суб’єктів господарювання, власників атракціонної техніки щодо її безпечної експлуатації у весняно-літній період 2010 року.

Під час перевірок виявлено майже 20 характерних порушень, а саме: немає наглядової інформації для відвідувачів атракціонів, зокрема, правил користування ними, у зв’язку з відсутністю необхідного персоналу допускається обслуговування двох атракціонів одним оператором (контролером), які в переважній більшості не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Крім цього, не завершено роботи щодо антикорозійного покриття атракціонів, не завжди дверцята шаф з електрообладнанням зачинені на замок, а їх кабелі живлення не захищені від механічних пошкоджень. За вказані та інші порушення до адміністративної відповідальності притягнуто двох приватних підприємців з м. Коломия та з м. Снятин.

Держінспектори північного відділу теруправління Держгірпромнагляду по Одеській області провели оперативну перевірку стану промислової безпеки та охорони праці під час експлуатації атракціону «Круговий обзір» приватного малого підприємства «Курінь» у м. Котовськ. Виявлено 14 порушень нормативно-правових актів з охорони праці.

За результатами перевірки заборонена експлуатація атракціону «Круговий обзір», відсторонено від обслуговування техніки осіб, що не пройшли навчання. Одного з керівників притягнуто до адміністративної відповідальності. />  

Читайте также по теме