ГолосUA
11:24 01/12/2009

Внесення змін у реєстр виборців в день голосування — передумова фальсифікацій?

Внесення змін до списків виборців у день голосування призведе до фальсифікацій.

Про це сказав депутат від фракції Блок Юлії Тимошенко Валерій Писаренко у кулуарах парламенту, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, питання про внесення до списків виборців розглядатиметься у законі про внесення змін до закону «Про вибори Президента».

«Це буде встановлювати, чи будемо ми у день виборів вносити зміни у цей реєстр. БЮТ наполягатиме на тому, щоб такі зміни вносилися менше, ніж за два дні до виборів. Ми заявляємо, що це може призвести до фальсифікацій, коли у день виборів у нас з’являться декілька мільйонів громадян-фантомів у списках» , — зазначив В. Писаренко.

В. Писаренко нагадав, що відповідні зауваження зробила Венеціанська комісія, оскільки в Європі немає подібних прикладів, коли у день виборів формуються виборчі списки.

Натомість Партія регіонів вимагає, щоб у день голосування будь-який виборець міг прийти на виборчу дільницю і внести себе до списку.

Депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив, що внесення змін до списків виборців безпосередньо у день голосування забезпечить вільне волевиявлення кожного громадянина України.

«Нас цікавить якість реєстру виборців, щоб всі громадяни, які бажають проголосувати, змогли це зробити без перешкод», — сказав він, додавши, що завчасне формування списків виборців ще на жодних виборах не допомогло уникнути фальсифікацій.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме