Даниил Кляхин
09:07 05/02/2011

Волочкова і Буйнов вийшли з партії «Єдина Росія»

Відома російська балерина Анастасія Волочкова оголосила про свій вихід з провладної партії «Єдина Росія».

Відповідну заяву артистки оприлюднила прес-служба Волочкової, передав власний кореспондент ГолосUA у Москві.

Формальним приводом для такого рішення став осуд Анастасії Волочкової деякими однопартійцями за те, що балерина оприлюднила у своєму блозі в Інтернеті фотосесію, в якій вона зображена в оголеному вигляді під час відпочинку на одному з курортів. Проте, стверджує балерина, невдоволення партією «Єдина Росія» в неї накопичувалося протягом кількох років.

За словами Волочкової, в партію вона вступила в 2003 році «з доброї волі і при умі». Всі останні сім років виявляла ініціативу, провела десятки масштабних благодійних проектів для дітей та молоді, хотіла створити мережу дитячих дошкільних установ-шкіл творчого виховання. Але при цьому допомога та підтримка партії була мінімальною. Водночас Волочкову «вмовили» підписати листа проти опального російського олігарха Ходорковського «під соусом «треба, значить, треба»», навіть не показуючи тексту. «Мене просто використали весь цей час», — зробила висновок балерина.

«Проте моя пляжна фотосесія викликала різке обурення в партійних рядах. «Як таке може бути! Член партії «Єдина Росія» раптом оголює груди!», — закричали партійні тітоньки в комсомольських піджаках. Відразу згадали, що Волочкова член «Єдиної Росії»», — йдеться в заяві . Коли ж вона дала інтерв’ю з цього приводу партійному виданню, де роз’яснила свою позицію, з нього «понасмикали цитат, вирвали з контексту, і в результаті надрукували повний сумбур». Після цього Анастасія Волочкова й вирішила «покласти партквиток».

А напередодні про вихід з «Єдиної Росії» заявив відомий співак Олександр Буйнов. В ефірі радіо «Свобода» він оголосив, що його також обдурили, умовивши підписати листа проти Михайла Ходорковського. «У мене є відчуття, що я тоді вляпався. У всякому разі, бувають шалені вчинки, за які соромно. Зараз я відчуваю почуття, м’яко кажучи, незручності. Я стикався з правозахисниками, з якими ми обговорювали цю тему. І я завжди відчуваю почуття ніяковості. Треба вникати в суть питання, треба знати людину, треба знати суть справи, треба знати матеріали, треба знати все по-справжньому, а не просто бути поганим музикантом, якому сунули папірець — і він підписав », — сказав Буйнов.

Читайте также по теме