ГолосUA
09:15 20/10/2008

«Воля- кабель» з 1 листопада підвищує тарифи на кабельне телебачення

З 1 листопада 2008 року тарифи на послуги кабельного телебачення будуть змінені.

Про це повідомили кореспонденту Голос.UA в прес-центрі «Воля-кабель» з посиланням на президента компанії Сергія Бойка.

За словами Бойка «у четвертому кварталі, а точніше з 1 листопада 2008 року розмір абонентської плати за аналоговий пакет «Україна» збільшиться з 26.90 грн./міс. до 32.90 грн./міс. Також з першого кварталу 2009 року ціна на соціальний аналоговий пакет «Україна» (+ 2 додаткових — ред.) збільшиться з 18 грн./міс. до 40 грн./міс.».

Сергій Бойко зауважив, що «не планується змінювати ціни на цифрові пакети за винятком вимушених корегувань, на підставі умов довгострокових контрактів з правовласниками. При цьому розрахунки показують, що зміну собівартості цифрових пакетів в 2009 році слід чекати не більше ніж на 12,5-15 %, отже і ціна істотно не зміниться. Коливання цін на цифрові пакети в 2009 році може скласти приблизно 3,2 -3,9 грн.».

У свою чергу президент «Воля-кабель» кілька причин підвищення цін. «По-перше, громадяни хочуть мати доступ до все більшої кількості телепередач і вибору різних пакетів, у тому числі і тематичних, а для цього необхідне нове аналогове устаткування для телекомунікаційних мереж. По-друге — старе устаткування має строк експлуатації 5-7 років, оскільки воно використовується з 2002-2003 року, потрібні гроші на його ремонт. І по-третє, як результат вказаних вище недоліків, ще і собівартість послуг, що надаються провайдерами з використанням аналогової технології, зростає і зростатиме ще швидше. В середньому за минулий рік зростання собівартості склало 20-25 %, лише за минулі місяці цього року — трохи менше 36 %. Зростання собівартості змушує міняти і ціни. Розрахункова величина абонентської плати для покриття витрат на пакет програм з використанням аналогової технології складає цього року 36,9-40,8 грн», — зазначив він.

 

Читайте также по теме