ГолосUA
08:52 24/03/2009

“Вперед, Україно!” стане “Народною самообороною”

4 квітня відбудеться з’їзд партії “Вперед, Україно!”, на якому буде прийнято рішення про її перейменування в партію Народна самооборона, написало видання Коммерсантъ-Україна.

Учора в. о. голови партії “Вперед, Україно!” Олег Новиков заявив, що 4 квітня в Києві відбудеться з’їзд цієї політичної сили, на якому, можливо, буде прийнято рішення про її перейменування.

Як стверджують джерела в Народній самообороні, “Вперед, Україно!” буде перейменовано, але цим справа не обмежиться. За інформацією “Ъ-Україна”, на з’їзді має бути ухвалено рішення про те, що лідером цієї політичної сили стане міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Однак О.Новиков у розмові з Ъ-Україна категорично це спростував. /> "Це неможливо тільки з однієї причини — Юрій Віталійович є главою МВС, а чинне законодавство забороняє держслужбовцям силових відомств очолювати будь-які партійні структури. Не варто йти невірним шляхом Нашої України, яка оголосила Президента України своїм головою", — заявив О.Новиков.

Крім того, одне із джерел видання стверджує, що лідером НС буде саме Юрій Луценко: "Він створив Самооборону і має повне право її очолити".

Варто зазначити, що в січні він неодноразово заявляв, що НС як громадський рух вичерпав себе. "Зараз необхідна партія з чіткими ідеологічними установками — період махновщини для нас завершено", — сказав Ю.Луценко в одному з інтерв’ю.

В оточенні глави МВС впевнені, що нова партія складатиметься не тільки з членів “Вперед, Україно!” — в неї увійдуть і представники партії “Християнсько-демократичний союз” (ХДС), з якою НС в однойменному блоці йшла в 2007 році на позачергові парламентські вибори.

За інформацією “Ъ-Україна”, організатори перетворень в партії сподіваються на те, що її кістяк складуть саме 18 народних депутатів, які обрано за квотою Народної самооборони.

Однак, ініціатива щодо залучення в партію Народна самооборона 18 депутатів може залишитися нереалізованою. Як відомо, депутатами від НС є два члени ХДС — голова партії Володимир Стретович та його перший заступник Володимир Марущенко.

Стретович повідомив газеті, що не збирається розпускати ХДС і, відповідно, вступати в Народну самооборону: "Якщо мої колеги вважають, що їх ідеологія матиме попит, то я побажаю їм успіху, і буду спостерігати за діяльністю чергової партії, але свою розпускати не буду" .

 

Читайте также по теме