ГолосUA
16:19 12/01/2009

ВР Криму просить Ющенка і Тимошенко дозволити «Чорноморнафтогазу» реалізовувати газ власного видобутку

Президія Верховної Ради АР Крим просить Президента України Віктора Ющенка і Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко внести зміни до законодавства для того, щоб державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» могло самостійно реалізовувати природний газ власного видобутку всім категоріям споживачів автономії, а не лише населенню.

Про це повідомило «РБК-Україна» з посиланням на звернення президії кримського парламенту до керівників держави.

Зокрема, у зверненні наголошується, що «Чорноморнафтогаз» є єдиним нафтогазовидобувним підприємством в Україні, яке здійснює повний комплекс робіт з освоєння ресурсів вуглеводнів в акваторіях морів.

«На даний момент ДАК «Чорноморнафтогаз» практично повністю позбавлено ресурсів для виконання поточної виробничої програми, проведення ремонтів, розрахунків з постачальниками. Крім того, ДАК «Чорноморнафтогаз» не може самостійно забезпечити фінансування інвестиційної програми в об’ємах, необхідних для істотного нарощування видобутку нафти і газу на шельфі, що негативно позначається на стані енергетичної безпеки держави», — йдеться у зверненні.  

Нагадаємо, ДАК «Чорноморнафтогаз» займається розробкою і видобутком вуглеводнів у Криму і на шельфі Азовського і Чорного морів.

100% акцій компанії належать НАК «Нафтогаз України».

Газ власного видобутку «Чорноморнафтогаз» може реалізовувати лише населенню автономії (промпідприємствам газ поставляється «Нафтогазом України»). 

Читайте также по теме