ГолосUA
08:59 19/12/2008

ВР може оголосити вотум недовіри Єханурову

Верховна Рада може сьогодні оголосити вотум недовіри міністру оборони Юрію Єханурову, — повідомив кореспондент Голос.UA. Таку пропозицію висловили депутати від Комуністичної Партії України та Партії Регіонів перед початком звіту Валерія Коновалюка — очільника тимчасової слідчої комісії (ТСК) парламенту з питань з’ясування встановлення фактів поставки до Грузії української військової техніки з порушенням законодавства України та норм міжнародного права.

Так, депутат ПР Олександр Єфремов повідомив, що проект постанови про відставку Ю.Єханурова вже зареєстровано в парламенті і “регіонали” підтримають його, якщо провину міністра доведуть під час звіту ТСК. Таку ж думку висловив і комуніст Ігор Алєксеєв.

Зокрема, В.Коновалюк в якості звинувачення міністра оборони повідомив, що Україна за останні чотири роки продала Грузії зброї на суму $2,5 млрд. Водночас, за словами голови ТСК, до дежбюджету від продажу зброї за цей період надійшло тільки $200 млн.

Звинувачення також висувається і щодо порушень ряду Законів України у зв’язку з продажем озброєння.

Водночас сам міністр оборони України Юрій Єхануров на засіданні парламенту наразі відсутній. Проте, за пропозиціями депутатів, міністра, а також голову Служби Безпеки України вже запросили.

 

Читайте также по теме