ГолосUA
11:13 19/02/2009

ВР може звільнити Огризка 3 березня

Проект ухвали про звільнення міністра закордонних справ України Володимира Огризко буде розглянутий в сесійному залі 3 березня. Про це журналістам в кулуарах Верховної Ради заявив перший заступник голови фракції Партія регіонів Олександр Єфремов, передав кореспондент РБК-Україна.

За його словами, ПР вдалося досягти домовленості з іншими парламентськими фракціями відносно розгляду даного питання.

"В першу чергу нас цікавить, чим викликаний лист, який В.Огризко відправив дипломатичним представництвам нашої держави за кордоном з приводу позиції виконавчих органів влади, де, відверто кажучи, даються установки дискредитувати виконавчі органи влади, його точка зору з приводу подій навколо острова Зміїний. І природно, нас цікавлять публічні скандали з нашим сусідом через посольство Російської Федерації, і яка необхідність була в цьому публічному скандалі", — зазначив О.Єфремов.

За його словами, на даний момент в парламенті існує тільки один проект ухвали про відставку Владимира Огризко, який був зареєстрований нардепом від ПР Василем Кисельовим.

Нагадаємо, раніше речник МЗС Василь Кирилич заявив, у циркулярі-підсумках засідання Ради Національної безпеки та оборони, який Міністерство зовнішніх справ України розіслало дипломатичним установам за кордоном, не було оцінки заяв прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

“Циркуляр керівникам закордонних дипустанов про підсумки засідання РНБО 10 лютого було надіслано за дорученням членів РНБО. Міністерство, у свою чергу, мало на меті два завдання. Перше – поінформувати високе керівництво країни перебування про те, що рішення Ради нацбезпеки не ставить під сумнів газові угоди між Україною та Росією. Друге — запевнити, що Україна гарантує транзит російського газу європейським споживачам. Про жодні оцінки у циркулярі не йшлося”, — додав речник.

 

Читайте также по теме