ГолосUA
07:31 13/11/2008

ВР сьогодні обиратиме свого нового голову

У Верховній Раді сьогодні має відбутися таємне голосування за обрання нового голови парламенту. Про це в ефірі 5 каналу повідомила член Партії регіонів Ганна Герман.

«Відбудеться історичне голосування бюлетенями, будемо обирати голову Верховної Ради», — наголосила вона. /> На її думку, у керівництво Верховної Ради має прийти «досвідчена людина», яка «не буде хилитися ні в той, ні в інший бік, не братиме участь у сварках і образах одне одного», — вважає Г.Герман
Водночас, депутати фракції "НУ-НС", які входять у "Єдиний центр", мають намір підтримати кандидатуру депутата Івана Плюща ("НУ-НС") у випадку висування його в спікери.
Про це в ефірі "5 каналу" сказав лідер "Єдиного центру", депутат Ігор Кріль.

"Якщо по-людськи ви запитуєте в народного депутата Кріля, то Кріль каже: підтримаємо", — сказав він, відповідаючи на питання, чи може "Єдиний центр" підтримати кандидатуру Івана Плюща.

При цьому депутат зазначив, що його партія не має наміру сама висувати кандидатуру на цю посаду.

А народний депутат фракції НУ-НС Олександр Омельченко зареєстрував в канцелярії Верховної Ради проект постанови «Про обрання голови Верховної Ради» і висунув на цю посаду Володимира Литвина. У другій половині дня інформація про це з’явилась на парламентському сайті. Але текст постанови, де має буде зазначено прізвище кандидата на посаду спікера, розміщений не був.  

«Рішення висувати Литвина на посаду спікера група «Народна самооборона» не приймала – це особиста ініціатива Омельченка»,– сказав народний депутат Володимир Марущенко.

Але Володимир Литвин поки відмовляється обговорювати з журналістами перспективу свого призначення на посаду голови ВР.  

 

Читайте также по теме