ГолосUA
15:54 11/02/2010

ВР ухвалила законопроект про умови переходу платників податків до подання податкової звітності в електронному вигляді

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону “Про внесення змін до підпункту "з" підпункту 4.4.2 пункту 4.4 статті 4 закону України "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами.

Про це передав кореспондент ГолосUA

За відповідне рішення проголосували 293 депутати.

Законопроектом пропонується уточнити умови переходу платників податків до подання податкової звітності та інших податкових документів в електронному вигляді.

Відповідно до проекту, за добровільним рішенням платника податку, збору (обов’язкового платежу) податкова звітність може бути надана контролюючому органу в електронній формі. З цією метою центральний (керівний) орган контролюючого органу безоплатно забезпечує платників податків, зборів (обов’язкових платежів) спеціалізованим програмним забезпеченням та посиленими сертифікатами електронних ключів для подання податкової звітності в електронній формі.

Зокрема, передбачено створення акредитованого центру сертифікації ключів, що має виключне право на надання особам, котрі надають податкову звітність в електронній формі, посилених сертифікатів електронних ключів.

 

Читайте также по теме