ГолосUA
13:28 30/11/2010

“Всі на Майдан!” — страйкарі закликають до мітингу 2 грудня

 

Мітингуючі представники малого та середнього бізнесу не погодилися з пропозицією Президента щодо створення Координаційної ради при Президентові України, яка має розробити зауваження до Податкового кодексу.

Про це повідомили координатори акції протесту підприємців, йдеться на сайті “Місто волі”.

Представникам протестувальників повідомили, що Президент наклав вето на Податковий кодекс і пропонує створити Координаційну раду при Президенті України, яка розробить зауваження та надасть свої пропозиції, щоб у четвер вони могли бути подані до Верховної Ради, аби дати змогу прийняти бюджет цього року на підставі узгодженого між владою і Президентом варіанту Податкового кодексу. Ця Координаційна рада планується як постійно діючий орган, який у подальшому може пропонувати зміни й до іншого законодавства, яке стосується підприємницької діяльності.

Представники підприємців заявили, що їх не влаштовує така постановка питання, оскільки “фактично йдеться про внесення змін до вже існуючого Податкового кодексу, адже за кілька днів новий кодекс написати неможливо”. До того ж протестувальників невідомо, що саме мається на увазі під словом “вето”, і як саме Президент буде обґрунтовувати його, тому що, наприклад, варіант подання зауважень Президента, які Верховна Рада врахує і прийме 226 голосами, підприємців не влаштовує.

Чіткою позицією протестувальників в питанні Податкового кодексу є повне ветування Президентом Податкового кодексу та “припинити його існування”.

Також підприємці вимагають ухвалення бюджету на 2011 рік на основі нині діючого законодавства.

“Новий Податковий кодекс повинен бути розроблений за правилами регуляторної політики й вступити в дію з 1 січня 2012 року. В його розробці мають брати участь експерти від підприємців та громадськості”, — йдеться у вимогах мітингувальників.

Також представники підприємців сказали, що не можуть у вівторок пропонувати кандидатури до Координаційної ради, оскільки, по-перше, там мають бути фахівці, згоду яких ще треба отримати, по-друге, підприємці мають прийняти рішення між собою взагалі щодо свого ставлення до пропозиції увійти до Коордради.

На зустрічі з чиновниками з Кабміну були озвучені й інші вимоги протестувальників, які вони попросили донести до Президента: відставка уряду та дострокові вибори Верховної Ради в березні 2011 року.

Представники підприємців також наголосили, що “влада повинна припинити репресії щодо учасників протестів у Києві та Хмельницькому, залякувати підприємців, здійснювати рейди податківців та міліціонерів по ринках тощо”.

“Аби домогтися виконання своїх вимог і не дати владі втягти їх у закулісні ігри ми не скасовуємо попередньо проголошений мітинг на Майдані 2 грудня, а, навпаки, закликаємо всіх прийти на нього, аби не дати владі вкрасти перемогу народу, який спромігся на масштабні протести заради відстоювання своїх прав”, — йдеться у зверненні підприємців.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...