ГолосUA
15:28 13/08/2010

Всі передбачені пільги на допомогу у виплаті за ЖКГ-послуги виконати неможливо, — В.Цушко

Соціальні пільги, передбачені для допомоги в оплаті за житлово-комунальні послуги малозабезпеченим громаднам України, сьогодні потребують перегляду, адже є завеликими для державного бюджету.

Про це заявив міністр економіки Василь Цушко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

Міністр зазначив, що 300 млрд гривень, які передбачені законодавством на пільги сьогодні є надто великою сумою для бюджету. «Всі знають, що пільги на 300 млрд гривень виконати неможливо», — сказав він.

«Сьогоднішні соціальні пільги є непосильним багажем для держави. І з точки зору ринкової стратегії необхідні, аби платили всі (ред. — за послуги ЖКГ), а ті, хто бідні, тим — будемо допомагати», — зазначив голова Мінекономіки.

Він також наголосив, що сьогодні є певні парадокси в оформленні субсидій. «Наприклад, Захід країни у нас оформлює 100% необхідних субсидій, а інші регіони — по 60-70%. Якщо ми зрівняємо ці цифри, то в нас зникне економіка кривих дзеркал», — розповів голова відомства.

Водночас урядовець запропонував видавати певні пільги коштами. «У Києві пільги на проїзд може отримати кожен громадянин, а скажіть мені, а які пільги отримує селянин, якщо там, все що з транспорту — це приватні автобуси. І, якщо ми будемо видавати ці пільги коштами, то ця людина зможе просто придбати необхідний квиток на необхідний вид транспорту», — сказав він.

О.Каретнікова />  

Читайте также по теме