Всі церкви в Україні мають бути рівними – керівник департаменту інформації УГКЦ

Для гармонії у суспільстві всі церкви в Україні мають бути рівними.

Таку точку зору висловив керівник департаменту інформації Української Греко-Католицької церкви отець Ігор Яців у ефірі «5 каналу».

«Важливою тезою у виступі Блаженнійшого є те, що держава і церква є партнери, які мають певні особливі завдання, працюють на партнерських засадах для добра народу, якому служать. До тих пір, поки це партнерство, церква не втручається у справи влади, влада не втручається у справи церкви, все є гаразд, не виникає ніяких проблем», — сказав він.

Водночас, підкреслив він, в Україні, де існує багато конфесій, між ними досягнутий певний рівень співжиття, відсутні виразні конфлікти. «Радше була співпраця на рівні Наради християнських церков, спільні рішення, спільні звернення до органів державної влади, православних, греко-католиків, римо-католиків, іудеїв, протестантів, мусульман. Спільні звернення, які всі підписували. Це є приклад для інших країн світу», — додав керівник департаменту інформації УГКЦ.

За його словами, важливо зберігати цю єдність. «Не вип’ячувати одну церкву, не робити її кращою або «рівнішою» за інші. І буде гармонія», — наголосив о. Ігор Яців.

Нагадаємо, напередодні Любомир Гузар заявив наступне: «Влада не хоче з нами говорити – не було ще до сьогоднішнього дня за цілий рік зустрічі ні з Президентом, ні з іншими представниками влади серйозної. Те, що сьогодні українська православна церква отримує певні привілеї – це не є, звичайно, проявом дуже гарячої любові з боку уряду, держави або влади. Але це дуже небезпечна річ для церкви».

Читайте также по теме