ГолосUA
17:22 11/12/2008

Вступ України до НАТО викличе низку ризиків — депутат Черноморов

Втрата дружби з Росією, введення візового режиму, проблеми із територіальною цілісністю, а також втрата політичної свободи у прийнятті рішень — це лише деякі наслідки можливого вступу України до НАТО.

Так прокоментував можливі ризики приєднання України до Північно-Атлантичного альянсу заступник парламентського комітету з питань державного будівництва і місцевого управління Олександр Чорноморов, повідомили ГолосUA у прес-службі депутата.

За словами політика, Україна всередині НАТО може провокувати багато конфліктів. Це розуміють члени НАТО і всіляко цьому перешкоджають. «Маю надію, що новий Президент України проведе референдум по НАТО, щоб назавжди поховати цю ідею», — сказав Чорноморов.

Черноморов вважає, що у разі вступу до альянсу, Україну очікують «сюрпризи». Зокрема, руйнація вітчизняного військово-промислового комплексу. «Наш військово-промисловий комплекс розрахований на певні види озброєння. Після вступу до НАТО доведеться міняти стандарти, техніку, зброю», — наголосив політик.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
13:18 01/10/2024

Йенс Столтенберг официально передал полномочия генерального секретаря Североатлантического альянса бывшему премьер-министру Нидерландов...