Вугільна галузь повинна залишатися у державній власності — Симоненко

 

Вугільна галузь України повинна залишатися у державній власності.

 

Про це лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив в ефірі одного з телеканалів Донецька, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, тільки держава вкладатиме у цю стратегічно важливу галузь необхідні кошти для її модернізації. “Приватний власник ніколи не погодиться вкладати кошти у переоснащення наших шахт, що необхідно для безпеки наших гірників. Востаннє це було зроблено за часів Радянського Союзу, коли галузь контролювалася державою. Власник, у свою чергу, відразу ж вестиме розмову про примноження своїх прибутків, тобто збільшення вартості вугілля та зменшення соціального забезпечення працівників”, — наголосив він.

 

При цьому лідер КПУ звернув увагу на те, що згідно з даними Міністерства праці та соціальної політики, саме приватні власники мають найбільші в країні борги із заробітної плати. “Вже сьогодні на приватизованих шахтах не виплачується заробітна плата і органи прокуратури не можуть домогтися її виплати працівникам. Саме такі ситуації чекають нас на кожній шахті, яка стане приватною”, — підкреслив П. Симоненко.

 

Окрім цього, він звернув увагу на те, що українське вугілля за умови кваліфікованого підходу може повністю замінити природній газ для потреб населення. “Це не тільки забезпечить роботою всіх наших гірників, а й заощадить державі кошти на купівлю дорогого російського газу. Тому з точки зору енергетичної безпеки України вугільна галузь повинна бути державною власністю”, — підсумував він.

 

Читайте также по теме