ГолосUA
15:58 14/06/2010

Введення мінімальної погодинної оплати праці зменшить зарплати — Волинець

Спираючись на постанову Кабміну щодо введення мінімальної погодинної оплати праці, власники підприємств зможуть сплачувати працівникам зарплатню, меншу за мінімальну.

Таку думку висловив голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат Михайло Волинець на прес-конференції, передав кореспондент Голос UA.

За його словами, 5 травня Кабінет Міністрів України прийняв постанову №330 Про введення мінімальної погодинної оплати праці — на рівні 5 грн 29 коп., що, на думку Волинця, дозволить роботодавцям сплачувати зарплатню, меншу за мінімальну.

“Законодавство передбачає мінімальну заробітну працю на рівні 844 грн, але, виконуючи постанову Кабміну №330, в даному випадку можна буде платити навіть 50 грн на місяць, в залежності від кількості відпрацьованих годин, що не буде зараховано до трудового стажу, потім виникнуть проблеми із виплатою лікарняних”, — зазначив М. Волинець.

Крім того, за його словами, спираючись на постанову, роботодавці зможуть платити “білу” зарплату лише за кілька годин праці на день, а решту — “у конверті”, від чого, на думку Роя, дуже сильно постраждають працівники бюджетної сфери.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме