ГолосUA
17:52 01/10/2010

Взимку в портах працюватимуть 36 криголамів

У зимовий період у галузі морського і річкового транспорту буде працювати 36 буксирів криголамного типу та 365 плавзасобів портофлоту.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій питання «Про стан підготовки центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування до дій в осінньо-зимовий період 2010/2011 року», повідомили у прес-службі Мінтрансу.

Станом на кінець вересня вже підготовлено 258 плавзасобів портофлоту, здійснено ремонт 1,565 км підкранових колій та 2,08 км залізничних колій причалів, підготовлено 27 криголамних буксирів.

Зокрема, в Миколаївський порту до роботи в льодових умовах готові буксири «Бакай», «Гайдамака», «Юпітер» та ще п’ять буксирів криголамного типу. У Маріупольському порту 10 жовтня буде введено в експлуатацію криголам «Капітан Білоусов», буксири «Портовик» та «Капитан Гисич» готові до роботи.

У Керченському порту в льодових умовах будуть задіяні буксири «Витязь» та «Нептун».

Крім того, завершено класифікаційний ремонт аварійно-рятувального судна «Світломор-4», який зараз проходить ходові випробування та з 1 грудня готується до базування в м. Севастополь на аварійне чергування.

Також до початку льодоставу осінньо-зимового періоду планується підготовка суден льодового класу на водосховищах Дніпровського каскаду для можливого їх залучення на річці Дніпро.

 

Читайте также по теме