ГолосUA
10:38 27/08/2010

Взимку заборгованість за послуги ЖКГ різко зросте, — експерт

Економічно необґрунтоване підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення призведе до різкого зростання заборгованості, що відбудеться вже в грудні поточного року.

Таку думку озвучив директор аналітично-дослідницького центру “Інститут міста” Олександр Сергієнко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Сумарна заборгованість населення по оплаті житлово-комунальних послуг — це найкращий індикатор відповідності тарифів матеріальному стану населення. Досвід попередніх підвищень показував, що із зростанням вартості житлово-комунальних тарифів зростала і заборгованість… У грудні люди отримають платіжки уже по повній програмі і заборгованість у нас стрибне. При чому заборгованість ніколи не зменшується. Тому всі сподівання щось виграти за рахунок збільшення тарифів — вони примарні”, — зазначив експерт.

Так, за словами експерта, минулого року, коли на 25% підвищилася вартість холодного водопостачання і на 40% каналізації, сумарна заборгованість населення зросла на 23%. І наприкінці першого півріччя 2010 р. сумарна заборгованість за послуги ЖКГ становила 10,5 млрд грн.  

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме