«Wikileaks» активізує свою діяльність у 2012 році

Головні бої інформаційної війні за участю «Wikileaks» припадуть на 2012 рік.

Такий пригноз висловив президент міжнародної антитерористичної єдності Олександр Дічек на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Я думаю, що ми багато чого довідаємося найближчим часом, а пік цієї інформаційної гри припаде на 2012 рік. Це буде пов’язане з тим, що головними гравцями у цій грі є Сполучені штати, Росія та Китай і саме у 2012 році будуть вибори президентів в Росії та США, а також з’їзд комуністичної партії в Китаї», — зазначив він.

Кандидат технічних наук висловив припущення, що саме з метою формування страху в геополітичних конкурентів і було створено сайт «Wikileaks» під керівництвом австралійця Джуліана Ассанжа.

«В мене великі сумніви, що Джуліан Ассанж це одинак, який вирішив перевернути світ. Ми ще не знаємо, що буде у фіналі гри, яку розігрує «Wikileaks». Швидше за все, у фіналі буде конфлікт та зіткнення між різними гравцями — Європи зі Сполученим Штатами, Китаю з КНДР. Принаймі, інформація цього ресурсу зможе спровокувати взаємні претензії», — спрогнозував О. Дічек.

Разом з тим він запевнив, що «такі слабкі гравці світової арени, як Україна сильно не постраждають». «Поки що повідомлення «Wikileaks» не дали нічого нового. Нічого, щоб погрожували національній безпеці не було. Основні події ще попереду», — наголосив він.

 

Читайте также по теме