ГолосUA
08:36 21/05/2010

Ядерні підприємства України не будуть належати Росії — Грищенко

Ядерні підприємства України не будуть належати Росії. Про це сказав міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, виступаючи в парламенті з підсумками візиту Дмитра Медведєва до України, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, говорячи про співпрацю України та Росії в атомній галузі К. Грищенко нагадав, що ініціатива посилення розвитку атомної енергетики у світі як відповідь на глобальне потепління та екологічні проблеми була запропонована президентом США Бараком Обамою та президентом Франції Ніколя Саркозі.

“Тому для України виникає можливість разом з тим партнером, якого ми визначимо, створити потужний центр, який би був конкурентноспроможний у всьому світі. Йдеться не тільки добудову двох енергоблоків у нас, але й конкуренцію на ринку третіх країн — це і Туреччина, і Індія, і Китай”, — сказав міністр.

Він наголосив, що для того, аби створити збалансовано-інтегровану систему ведуться відповідні переговори. “Але ніхто, нікому і нічого віддавати не збирається. І наші ядерні підприємства Росії не належатимуть. Ми будемо створювати таку систему, яка дозволить розвиватися нашим провідним технологічним галузям”, — пообіцяв К. Грищенко.

О.Каретнікова />  

Читайте также по теме