ГолосUA
17:56 04/12/2008

Як захиститися від примусового стягнення боргів — антиколектор

В Україні створена перша антиколекторна фірма, мета якої — юридичний захист громадян від найманих банками приватних колекторних фірм, що займаються «вибиттям боргу».

Як передав кореспондент Голос.UA, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив засновник юридично-охоронної антиколекторної компанії «Ваша Надія» Федір Олексюк.

За його словами, в умовах фінансової кризи, масових скорочень і невиплати заробітної плати в Україні постала проблема повернення кредитів. Найчастіше люди просто неспроможні їх сплачувати, і банки наймають колекторні фірми, які використовують не зовсім законні методи стягування боргу. />  
Ф. Олексюк стверджує, що колекторні фірми засновують колишні працівники служб безпеки та спецпідрозділів СБУ.

До фірми «Ваша Надія», каже він, за символічну плату вже звернулось з проханням захисту понад 70 осіб. Консультації тут проводяться безкоштовно, та поки що вона є єдиною в Україні і до того ж знаходиться в Івано-Франківській області.

«Найсильніший тиск відчувають на собі люди, які брали іпотечні та валютні кредити. З підняттям курсу долара ситуація з кредитами до початку весни може стати просто критичною», — переконаний Ф. Олексюк.

Також він додав, що антиколекторна компанія «Ваша Надія» прагне створити всеукраїнську правозахисну громадську організацію, яка надаватиме безкоштовну юридичну допомогу потерпілим від неправомірних дій банківських установ та колекторних організацій.  

 

Читайте также по теме