Ольга Черненко
09:35 05/12/2010

Якби Тимошенко не виключила з фракції бізнесменів, це б означало, що вона не має власної позиції – експерт

 

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не мала іншого виходу, як виключити зі своєї фракції кількох головних спонсорів її політичної сили.

/>  

Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.


 

«Те, що Тимошенко виключила бізнесменів: і Васадзе, і Буряків – це правильно в цьому випадку. Бо якби вона їх залишила далі, то це би означало, що вона не має власної позиції», — підкреслив політолог. «Бо виглядало би, що на камери Тимошенко говорить одне, а робить інше. Тому в неї не було іншого виходу».


 

За словами експерта, в БЮТ є достатня кількість людей, які не мають свого бізнесу і які завжди будуть разом із Тимошенко.


 

«Ці люди розуміють, що в них є шанс в майбутньому потрапити в список Тимошенко, тому вона сама в партії не залишиться, навіть якщо й далі виключатиме людей зі своєї фракції. Хоча якщо Тимошенко не буде більш ефективною, як опозиціонер, то вона втратить шанс на майбутніх виборів», — підкреслив М. Погребинський. «А те, що вона виключає бізнесменів – це вже її проблеми, що робити далі, як фінансувати БЮТ. Однак мені здається, що в неї залишаються бізнес-потоки. Це не катастрофа», — додав він.


 

Нагадаємо, фракція БЮТ-«Батьківщина» виключила зі свого складу 8 депутатів. З фракції виключено: Миколу Баграєва, Олександра Буряка, Євгена Сігала, Володимира Скубенка, Степана Глуся, Таріела Васадзе, Петра Гасюка. За словами лідера фракції БЮТ Івана Кириленка, відповідне рішення було ухвалене на зборах фракції відразу після голосування за нову редакцію Податкового кодексу, яку ці депутати підтримали.


 

 


 

Читайте также по теме