ГолосUA
15:06 01/07/2010

Якщо чутки про шпигунство Ланге не підтвердяться, це буде свідченням непрофесіоналізму спецслужб — експерт

Якщо чутки про звинувачення у шпигунстві керівника українського представництва Фонду Конрада Аденауера (ФКА) Ніко Ланге не підтвердяться, це буде свідченням непрофесійності українських спецслужб.

Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Коли підозрюють у шпигунстві, то роблять все, щоб довести всі ці підозри, — наголосив експерт. — Якщо підозри не справдилися, то тоді це абсолютний непрофесіоналізм українських спецслужб".

Однак у випадку, якщо це підтвердиться, людину потрібно депортувати. "Тут іншого ходу не може бути, — підкреслив В. Карасьов. — Інакше наші спецслужби просто створюють на рівному місці міжнародний скандал і серйозні труднощі у діалозі України та європейської спільноти".

Він додав, що це наносить нищівний удар по іміджу України як демократичної держави.

Нагадаємо, що на початку червня в своєму інтерв’ю Ніко Ланґе критично оцінив дії команди Президента Віктора Януковича та зміни в Україні, які відбулися після приходу нової влади. А наприкінці травня він склав критичну доповідь щодо перших 100 днів Януковича. Йому минулої суботи було заборонено в’їзд на територію України без пояснення причин.

Пізніше одна з газет написала, що СБУ нібито підозрює Ланге в шпигунській діяльності на території України. Ці чутки не підтвердили в спецслужбі ні на офіційному рівні, ні на неофіційному.

О. Черненко />  

Читайте также по теме