ГолосUA
15:58 29/07/2010

Якщо друга фінансова криза відбудеться, Україна не зможе їй протистояти — експерт

Якщо друга фінансова криза відбудеться Україна не зможе їй протистояти, бо її економіка залежна від економічного стану інших країн.

Про це сказав член Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Віктор Лисицький на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“На сьогоднішній день епіцентр кризи перемістився із Сполучених Штатів до центральної Європи. Звісно зараз Україна почала себе краще відчувати з точки зору можливостей залучення грошей на міжнародних фінансових ринках, але це не означає, що в разі другої світової кризи ми зможемо дати гідну відсіч”, — сказав експерт.

За його словами, Україна практично не має важелів впливу для її запобігання. /> “Це чинник, який йде до нас, тому що за визначенням економіка України – це мала відкрита економіка, тому ми тут залежні від когось”, — зазначив експерт.

Економіст зазначив, що загалом криза в Україні відбувається щороку. “Таке враження, що у нас щороку проходить криза”, — сказав він.
 
Як розповів експерт, згідно з статистикою, по показнику виробництва ВВП на душу населення Україна знаходиться на 130-му місці в світі. Перед нами – Намібія, після нас – Албанія”, — сказав він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме