ГолосUA
17:54 03/03/2009

Якщо гральні автомати у київському метро справа рук Черновецького — це ганьба — депутати Київради

Цими вихідними у переходах столичної підземки з’явились гральні автомати із символікою столичної мерії та витриманої у традиціях Київської міської державної адміністрації. Вони встановлені на метро Шулявська, Берестейська, Либідська, Палац спорту, й інші.

Офіційної інформації щодо їхніх власників КМДА поки що не дає.

За словами депутата від фракції Блок Юлії Тимошенко у Київраді Олександра Бригинця, теоретично вони можуть і не належати мерії. Є форма використання міської символіки і дозвіл на використання міської символіки може бути наданий кожному бажаючому — ліцензія коштує 300 гривень. Також платити 0,1% прибутку до податкової інспекції і мати ліцензію на гральний бізнес — так, за словами О.Бригинця їх міг встановити кожен.

Але згадуючи останні новації Л.Черновецького — іподром, аукціони і роздача дозволів на встановлення казино, за словами депутата Київради, можна схилитись до думки, що автомати у метро – також ініціатива мера. Хоча, на думку О.Бригинця, якщо це все ж справа Л.Черновецького — це ганьба.

«Розташування в метро не дає можливості контролювати того, хто в них грає. Так у клубах, формально на вході стоїть охоронець, який ніби контролює, щоб до закладу не входили діти, то в даному випадку навіть обмеження не має. Тому це подвійно аморально.» — наголосив він.

А депутат від фракції Блок Кличка у Київраді Ганни Старостенко, із зовнішнього вигляду все свідчить про те, що ці автомати мають зв’язок із КМДА. На автоматі розташований герб міста Києва та напис : «Благодійний приз «Столиця».

Тому фракція вже підготувала звернення до прокуратури, запит до Черновецького та керівництва КМДА про походження цих автоматів.

За словами Г.Старостенко, встановлення цих автоматів грубо порушує українське законодавство та рішення Київради.

Ще у 2006 році Київрада прийняла рішення, в якому було затверджено перелік місць, в яких гральні автомати не можуть знаходитись. Відповідно до документу, гральний автомат має знаходитись у закритому від зовнішнього перегляду приміщенні і не проглядатись з вулиці.

До списку ж заборонених місць включені метро та підземні переходи.

 

Читайте также по теме