ГолосUA
06:11 16/09/2010

Якщо Кравченко не замовник вбивства Гонгадзе, його обвинувачення має бути скасоване – В. Теліченко

Якщо покійний екс-міністр МВС Юрій Кравченко не замовник вбивства Гонгадзе, його кримінальна справа, що закрита за нереабілітуючих підстав, має бути переглянута.

Про це заявила представник Мирослави Гонгадзе у суді Валентина Теліченко у ефірі «5 каналу».

«Сьогодні кримінальна справа щодо Кравченка закрита за нереабілітуючою підставою. Я не знаю, чи були ознайомлені з відповідною постановою родичі колишнього міністра, але вважаю, що цьому повинна бути дана оцінка. Якщо його звинуватили неправдиво, то ця постанова має бути скасована», — сказала вона.

Водночас В. Теліченко впевнена, що зовнішнє спостереження за Георгієм Гонгадзе було замовлено з БанковоЇ (через міністра внутрішніх справ Кравченка – ред.), хоча це доводити складно. «Проте невідомо, як далеко Кравченко замовляв Пукачу діяти», — додала вона .

Разом із тим юрист зауважила, що не має сумнівів у тому, що колишній президент Кучма і колишній міністр внутрішніх справ Кравченко замовляли працівникам МВС «повчити правильної поведінки» журналіста і політолога Олексія Подольського, незважаючи не те, що за відсутності плівок Мельниченка це надзвичайно складно довести. За словами Теліченко, це підтверджують як розмови у записах майора Мельниченка, так і свідчення самого потерпілого.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура вже назвала покійного екс-міністра МВС Кравченка замовником вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

І. Носальська

 

Читайте также по теме