ГолосUA
18:43 11/08/2010

Якщо підвищать пенсійний вік, то за кілька років не буде кому виходити на пенсію — профспілки

Після того, як буде підвищений пенсійний вік для жінок, черга дійде й до чоловіків.

Таку думку висловив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Хоч влада обіцяла перед виборами не підвищувати пенсійний вік, вона не дотримала слова. Виходити на пенсію у 65 років — це така мода в Європі. Але рівняти Україну на європейські країни не можна. Треба взяти до уваги хоч той фактор, що в нас різна тривалість життя. Вона набагато нижча", — наголосив він.

М. Якібчук зауважив, що якщо буде підвищено пенсійний вік, то за кілька років не буде кому виходити на пенсію. "Майже половина українських чоловіків точно не вийдуть на пенсію, бо доживають у середньому лише до 62 років", — наголосив він.

Експерт наголосив, що для того, аби змінити ситуацію, потрібні ефективні заходи. "Треба навести лад із виплатами зарплати. В основу реформи слід закласти принцип накопичувального пенсійного страхування. Кожен має працювати на себе. Найважливіше завдання реформи — змінити принципи управління Пенсійним фондом", — додав експерт.

Нагадаємо, до кінця 2010-го уряд підвищить загальний пенсійний стаж і пенсійний вік для жінок. Україна зобов’язалася зробити це в меморандумі з Міжнародним валютним фондом.

О. Черненко />  

Читайте также по теме