ГолосUA
10:09 01/03/2010

Якщо Тимошенко не піде у відставку, НУ-НС почне переговори з регіоналами

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має піти у відставку, аби дати можливість висувати нову кандидатуру на її посаду, у протилежному випадку НУ-НС вестиме переговори з Партією регіонів про створення нової коаліції. Про це заявив голова фракції “Наша Україна-Народна Самооборона” Микола Мартиненко, передав кореспондент ГолосUA.

“В четвер відбулось засідання нашої фракції і ми прийняли наступні рішення. По-перше, в тій ситуації, яка є сьогодні у політиці, ми більше знаходитись не можемо, ми повинні визначитись, чи коаліція існує, чи ні, і як вихід з цієї ситуації, запропонувати Ю. Тимошенко піти у відставку та висунути кандидатуру від нашої фракції на посаду прем’єра”, — сказав народний депутат.

Він також додав, що переконаний, що у такому випадку парламент знайде 226 голосів за відставку кабміну. Другий варіант, за словами депутата — “ми готові до переговорів з Партією регіонів”. “Іншої конфігурації більше не існує. Знову ж таки, наш прем’єр і наші ідеологічні засади. Це питання мовне, Чорноморського флоту, власності газотранспортної системи, а також готовності майбутнього партнера на жорсткі економічні реформи”, — пояснив М. Мартиненко.

Він наголосив, що фракція у разі переговорів з Партією Регіонів буде вести їх відкрито та офіційно: “Ми ніде не будемо ховатись і всі переговори проведемо відкрито для ЗМІ та громадськості”.

Народний депутат наголосив, що про рішення фракції поінформували голову парламенту Володимира Литвина, Ю. Тимошенко та Партію регіонів — “і зараз ми чекаємо відповіді”.

М. Мартиненко також зазначив, що на засіданні фракції було 37 людей. Він також не відповів конкретно, кого вони пропонують на посаду прем’єр-міністра, а лише зазначив: “Це буде людина, яка назбирає необхідну кількість голосів”.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме