ГолосUA
12:40 12/05/2010

Якщо Тимошенко посадять, це буде найкращий вихід для неї — політолог

Якщо лідера опозиції Юлію Тимошенко посадять до в’язниці, це буде найкращий вихід для неї.

Таку думку висловив політолог Тарас Березовець в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

Він зазначив, що причина відновлення карної справи проти лідера опозиції криється в тому, що “стоїть завдання максимально швидко дискредитуватиі і ізолювати Тимошенко, тому що всі розуміють, що вона є основним рушієм опозиційного опору стосовно влади”.

“Судячи з поспіху, я не виключаю, що може бути ухвалене рішення про взяття її під варту. Це не лякають! Лякав Кучма, а тут вже йдеться про те, що донецька влада справді готова… Скажімо так: це буде для Тимошенко, як би це не було парадоксально, найкращим виходом, тому що, якщо її справді ув’язнять… зараз іде визначення, хто лідер опозиції, чи він є, чи немає, то це Тимошенко зробить беззаперечним лідером опозиції”, — наголосив політолог.

Т. Березовець підкреслив, що міжнародний розголос, який почнеться після цього, матиме надзвичайно неприємні наслідки не тільки для Президента Віктора Януковича, а й для України в очах інвесторів і світових держав.

“Очевидно, що завдання перед Генпрокуратурою ставить не Генеральний прокурор, а Президент Янукович. Це і пояснюється таким поспіхом — не стали чекати даних аудиту діяльності уряду Тимошенко з боку американської компанії, хоча лунали закиди щодо зловживань на суму понад 100 млрд. грн, очевидно розуміючи нікчемність цих звинувачень і об’єктивні строки проведення розслідування мінімум півроку, а результат треба давати зараз і негайно. Саме тому і витягли цю нафталінову справу шестирічної давності, яку навіть Кучма дав команду закрити — там не було жодного складу злочину”, — пояснив він.

На думку експерта, очевидно, що В. Янукович сподівається на певну допомогу з боку “російської Феміди”, пам’ятаючи, що проти Тимошенко свого часу порушувались справи стосовно підкупу високопоставлених працівників Міністерства оборони Росії.

Також політолог запевнив, що акції протесту на користь лідера опозиції будуть обов’язково, незважаючи на те, ув’язнять її чи ні. “Те, що будуть акції протесту, це однозначно”, — підсумував він.

Нагадаємо, що сьогодні лідера опозиції Юлію Тимошенко на 10.00 викликали до Генеральної прокуратури для вручення їй копій постанов про порушення стосовно неї кримінальної справи “про організацію замаху на давання хабарів суддям Верховного суду України”. Разом з тим прес-служба Генпрокуратури повідомила, що “справа була порушена у травні 2004 року та була закрита передчасно у січні 2005 року без виконання у повному обсязі всіх необхідних слідчих дій, як це передбачено ст. 22 КПК України”. Через це слідство у цій справі було порушено.

Ю. Тимошенко назвала такі дії Генпрокуратури початком репресій проти неї з боку Президента України.

А. Штепура />  

Читайте также по теме