Якщо Україна відмовиться підвищувати пенсійний вік, це може негативно вплинути на її міжнародний імідж — експерт

face="Times New Roman, serif">
size="3">Відмова виконати вимоги МВФ щодо підвищення пенсійного віку негативно вплине на міжнародний імідж України, водночас не змінить відносини України зі Світовим банком.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Таку думку висловив виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень “Case-УкраїнаДмитро Боярчук в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Якщо буде такий розвиток подій і рекомендації (підвищити пенсійний вік — ред.) ігноруватимуться, тоді просто припиняється співробітництво і, я думаю, що це матиме негативний наслідок з точки зору співробітництва з іноземними інвесторами. А саме зменшиться приток валютних ресурсів та інвестиційних ресурсів”, — заявив експерт.

face="Times New Roman, serif">
size="3">При цьому він також додав, що погіршення іміджу України на міжнародній арені спричинить тиск на валютний курс. “Оскільки у нас до нового року досить активно розширювався дефіцит торгового балансу. Тобто це неприємні наслідки”, — наголосив Д. Боярчук.

face="Times New Roman, serif">
size="3">При цьому експерт зауважив, що відмова слідувати рекомендаціям Світового банку у частині збільшення пенсійного віку у відносинах України з СБ нічого не змінить. “Адже Світовий банк працював в Україні і продовжуватиме працювати, і борг (Україна винна Світовому банку понад 3 млрд. дол. — ред.) не залежить від того, чи буде Україна виконувати, чи ні”, — пояснив Д. Боярчук.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Нагадаємо, сьогодні
face="Times New Roman, serif">
size="3">директор Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер передав рекомендації СБ Україні щодо проведення пенсійної реформи та підвищення пенсійного віку.

Читайте также по теме