ГолосUA
10:05 21/05/2010

Якщо українська влада погодиться здати українське майно, того ж дня вона підпише собі вирок, — БЮТ

Передачею українського державного майна Росії вітчизняна влада того ж дня підпише собі вирок

Про це сказав депутат від фракції Блок Юлії Тимошенко Павло Мовчан кореспонденту ГолосUA, коментуючи заяви російських посадовців щодо передачі Росії українських стратегічних підприємств.

«Росія скоро почне говорити, що претендує на українську землю. Вони й так заявляють, що Україна — це Київська Русь і складова «Великого государства», а, відповідно, все, що належить нам — належить їм. Мене не дивують заяви таких політиків, як Павловський, які дають рекомендації в журналі «Русский мир» про те, що в Україні є російське майно. Це абсолютно нормальна російська риторика», — сказав він.

Депутат наголосив, що «Росія, якби її воля, поділила б усе». «Це неправда, що вони хочуть лише підприємства. Вони хочуть все — від майна, історії, культури, мови. Якщо влада піде на такий крок, вона відразу підпише собі вирок. У нас є нація, яка вихована не на російських традиціях. Якщо таке станеться, влада просто дискредитує себе в очах суспільства», — зазначив він.

П. Мовчан підкреслив, що в контексті потепління відносин з Росією влада цілком може згодитися на будь-які умови. «Є кілька операцій, як повернути Україну в своє лоно… І тут не треба говорити про один якийсь об’єкт», — зауважив політик.

Нагадаємо, офіційна Москва висловила сподівання на те, що всі численні об’єкти власності, що формально належать Україні, будуть передані російській стороні, причому це питання найближчим часом мають вирішити президенти Віктор Янукович і Дмитро Медведєв.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме