Ольга Черненко
18:33 27/01/2011

Якщо вибори будуть скоро, переслідування Тимошенко пожвавиться — політолог

Подальша політична доля екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко буде залежати від двох факторів, зокрема, і від рейтингів інших опозиціонерів.

Таку думку висловив політолог Сергій Таран в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Тут є два неоднозначні фактори. З однієї сторони це залежатиме від загального політичного ландшафту в лавах опозиції. Якщо вони будуть бачити, що підійматися рейтинги інших опозиціонерів, то Тимошенко буде більш вразливою, — зазначив він. — Якщо побачать, що Тимошенко сильний лідер на опозиційному фронті, то з нею будуть дещо обережніші. Не навпаки".

Також, за словами експерта, важливим фактором є наближення дати парламентських виборів.

"По суті, через механізм переслідування Тимошенко можна позбавити участі у виборчій кампанії. Якщо дата виборів буде швидко, то процес щодо неї буде жвавим. Якщо дата буде відсунена, то буде млявий процес. І він може тривати достатньо довго", — додав політолог.

Нагадаємо, начальник Головного управління Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ Олександр Каліфіцький заявив, що в Генпрокуратурі на даний момент не бачать підстав для арешту лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Водночас, він нагадав, що на сьогодні проти екс-прем'єра порушені вже 2 кримінальні справи.

Читайте также по теме