Якщо вибори мера Києва призначать вже на травень, то значить влада домовилася з Кличком — політолог

Згідно українського законодавства позачергові вибори мера Києва мають відбутися у травні 2011 року, і влада зацікавлена в проведенні їх якнайшвидше, аби не дати можливості провести повноцінної кампанії кандидатам в градоначальники.

Про це в ексклюзивному коментарі ГолосUA повідомив політолог, політтехнолог Тарас Березовець.

“Вони ( позачергові вибори мера Києва- ред.) можуть відбутися достатньо скоро, аби не дати можливості провести повноцінної кампанії іншим кандидатам. І чим швидше це відбудеться, тим більш вірогідною є версія про те, що регіонали домовилися з Кличком. А такі вибори, згідно чинного законодавства, Верховна Рада має призначити під час тривання цієї виборчої кампанії. Позачергові вибори можуть вже відбутися у травні цього року”, — наголосив політолог.

На переконання Т. Березовця, версія про домовленість влади з лідером однойменного боку в Київраді Віталієм Кличком може ґрунтуватися на тому, що права мера будуть обмежені і матимуть тільки представницький характер. Натомість, це дасть можливість нинішньому голові КМДА Олександру Попову повноцінно головувати у столиці.

Як вже сьогодні повідомляв ГолосUA, віце-спікер парламенту Микола Томенко заявив про те, що мер Києва Леонід Черновецький написав заяву про відставку. За його словами, як розповіли в оточенні Л. Черновецького, таким своїм кроком столичний голова хоче показати, що "нова влада не виконує своїх обіцянок відносно його оточення і застосовує кримінальне переслідування".

Читайте также по теме