ГолосUA
10:21 13/09/2010

Якщо за “Луганськтепловоз” не заплатять, його треба знову продати — експерт (ГОЛОС)

Якщо за “Луганськтепловоз” не заплатять, уряд має його знову виставити на продаж, тобто, чинити відповідно до українського законодавства.

Про це сказав президент Центру системного аналізу і прогнозування Ростислав Іщенко у коментарі кореспонденту ГолосUA.

(ГОЛОС)

“Гадаю, що український уряд має вчинити згідно із законом”, — зауважив він.

Водночас експерт додав, що, на його думку, голова Фонду держмайна якраз і окреслив усі можливості, які закон надає у цьому випадку. “Або гроші мають бути переказані, разом із нарахованою пенею за прострочення платежів, або результати конкурсу мають бути скасовані”, — підкреслив він.

Якщо результати конкурсу купівлі-продажу “Луганськтепловозу” будуть скасовані, потрібно організувати новий конкурс з продажу підприємства, вважає експерт, “Якщо виходити з чисто технічних можливостей уряду, то якщо “Брянський машинобудівний завод” просто не сплачує те, що він винен, конкурс повинен бути відмінений. Я думаю, що у даній ситуації інших варіантів в уряду й немає”, — наголосив Ростислав Іщенко.

Як відомо, Фонд держмайна запропонував “Брянському машинобудівному заводу” розірвати договір купівлі-продажу компанії “Луганськтепловоз” за згодою сторін. Про заявив голова ФДМУ Олександр Рябченко на прес-конференції 1 вересня. Відповідно до договору купівлі-продажу від 29 червня, Брянський машинобудівний завод мав до 31 серпня перелічити кошти за покупку "Луганськтепловоза" на рахунок ФДМУ, але цього зроблено не було. У результаті покупець втратив право на повернення конкурсної застави і, крім того, повинен буде сплатити штраф за прострочення платежу.

І. Носальська

 

Читайте также по теме