ГолосUA
09:50 19/11/2010

Янукович доручив Азарову провести реформу системи охорони здоров’я

 

З метою реформування системи охорони здоров'я, спрямованої на підвищення якості і доступності медичної допомоги для громадян України, Президент Віктор Янукович дав низку доручень.

 

Як повідомила прес-служба глави держави, зокрема прем'єр-міністру Миколі Азарову було доручено “доопрацювати та подати Президентові України законопроект “Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я” для внесення його на розгляд Верховної Ради України як невідкладного”. Голова уряду повинен виконати доручення до 10 грудня поточного року.

 

До 15 січня М. Азаров повинен забезпечити підготовку і внесення в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України проектів законів України: про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я в пілотних регіонах та про особливості діяльності закладів охорони здоров'я та закупівлі медичних послуг.

 

Крім того, що 1 грудня уряду доручено затвердити план заходів для суттєвого поліпшення умов оплати праці та соціального забезпечення лікарів і медичних працівників. Визначити механізм забезпечення житлом лікарів і медичних працівників, зайнятих у закладах охорони здоров'я первинного рівня медико-санітарної допомоги у сільській місцевості. Передбачати відповідні видатки під час доопрацювання проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» та під час підготовки проектів законів про Державний бюджет України на 2012 та наступні роки.

 

До 30 грудня — вжити заходів для удосконалення вузівської та післядипломної освіти лікарів, ураховуючи потребу регіонів у лікарях загальної практики – сімейної медицини.

Читайте также по теме