ГолосUA
13:36 12/08/2010

Янукович доручив Азарову розібратися з кримськими татарами

Президент України Віктор Янукович видав низку доручень голові Кабінету міністрів України Миколі Азарову, які стосуються кримських татар.

Про це повідомила прес-служба Адміністрації Президента.

Зокрема, глава держави доручив прем’єр-міністру до 1 листопада поточного року доопрацювати законопроект «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою» та внести його на розгляд Верховної Ради. При цьому обов’язково з урахувати інтереси відповідних національних громад.

Має бути прискорений і внесений на розгляд Верховної Ради законопроект «Про Концепцію державної етнонаціональної політики України». Крім того, голова уряду повинен забезпечити виконання у 2010 році заходів, передбачених Програмою розселення та облаштування депортованих кримських татар і осіб інших національностей, що повернулися для проживання в Україну, їх адаптації та інтеграції в українське суспільство на період до 2010 року. Ця робота має бути виконана до 25 грудня поточного року.

Президент також доручив прем’єр-міністрові та голові Кабміну Криму до 1 листопада розробити та затвердити порядок функціонування зведеного реєстру репатріантів і членів їх сімей. Також серед нагальних завдань – опрацювання питання щодо передачі органам місцевого самоврядування земель, що перебувають в управлінні центральних органів влади і не використовуються за цільовим призначенням. Ці землі будуть розподілені між громадянами, у тому числі депортованими за національною ознакою, земельними ділянками для будівництва індивідуального житла.

Глава держави також доручив М. Азарову і В. Джарти до 1 жовтня ц.р. забезпечити прозорість механізму виділення земельних ділянок цій верстві населення, а до 1 грудня цього року – розробити план заходів щодо відновлення пам’яток історії та культури кримських татар і представників інших національностей, депортованих за національною ознакою.

Голові Контрольно-ревізійного управління П. Андрєєву Президент доручив до 1 грудня ц.р. провести перевірку використання коштів, виділених із Державного бюджету України і бюджету Автономної Республіки Крим на реалізацію Програми розселення та облаштування депортованих кримських татар і осіб інших національностей, що повернулися до України, їх адаптації та інтеграції в українське суспільство на період до 2010 року.

Нагадаємо, зустріч Віктора Януковича з представниками кримськотатарського народу відбулася 3 серпня. />  

Читайте также по теме