ГолосUA
11:24 17/02/2011

Янукович доручив Кабміну “розпочати вирішення проблем” у системі профтехосвіти

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів розпочати вирішення проблемних питань у системі професійно-технічної освіти.

Про це глава держави повідомив сьогодні під час участі у відкритті Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, повідомила прес-служба Президента.

"Необхідно якісно оновити матеріальні і кадрові ресурси, привести навчальні програми і методики у відповідність до європейських стандартів і потреб ринку. Окреме завдання — підняти суспільний престиж робочих професій в Україні", — підкреслив він.

На жаль, як констатував В. Янукович, за останні 20 років профтехосвіта постраждала сильніше за інші.

Президент переконаний, що процес реформування професійно-технічної освіти значно прискориться, якщо до нього підключиться Державна служба зайнятості. На його думку, необхідно налагодити тісне співробітництво підрозділів Центру з навчальними закладами.

“Це дозволить оперативно формувати запити на підготовку фахівців, яких ринок праці вже вимагає або зажадає в найближчій перспективі”, — зауважив глава держави. /> “Спільними зусиллями реально радикально підвищити рівень знань, отриманих у центрах професійно-технічної освіти і загальну конкурентоспроможність підготовлених там фахівців”, — підкреслив В. Янукович.

“Майбутнє нашої держави — за людьми, що усвідомлюють важливість безперервного професійного й особистісного росту”, — підкреслив він.

Читайте также по теме