ГолосUA
13:27 24/01/2011

Янукович доручив уряду і Комітету з економічних реформ розробити стратегію та план розвитку регіонів

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України та Комітету з економічних реформ розробити стратегію та план розвитку регіонів.

 

Про це він повідомив під час виступу на засіданні Ради регіонів, передала прес-служба глави держави.

 

“Безумовно, розвиток регіонів повинен мати стратегію і чіткий план її реалізації. І розробити її потрібно терміново, враховуючи вже існуючі концептуальні напрацювання. Комітет з економічних реформ, Уряд мають невідкладно розпочати відповідну роботу. Кожен регіон має вийти на власну стратегію розвитку, яка б ґрунтувалась на пріоритетах і завданнях Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентноспроможне суспільство, ефективна держава”, та стала своєрідною складовою загальнодержавної регіональної стратегії”, — підкреслив Президент.

 

За його словами, окремі регіони, зокрема – Автономна Республіка Крим, вже вийшли на такі напрацювання. І їх досвід, за словами Президента, буде надзвичайно корисним для інших. “Україна — це єдиний національний економічний комплекс. Лише зміцнення міжрегіональних господарських зв’язків, розвиток міжрегіональної співпраці дасть можливість розкрити і задіяти внутрішній потенціал розвитку територій, забезпечити інтеграцію регіонів. Власне, в цьому і полягає зміст нової регіональної політики. Саме тому я закликаю представників різних політичних сил, представлених у керівництві регіонів, поставитись до цього завдання з точки зору національних інтересів”, – заявив Президент.

 

Читайте также по теме