ГолосUA
11:47 05/05/2010

Янукович доручив забезпечити трансляцію парадів на День Перемоги

Президент Віктор Янукович доручив Державному комітету телебачення і радіомовлення забезпечити збалансований показ на телебаченні святкових заходів у День Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Президент ознайомився зі сценаріями проведення парадів у різних містах України. Він висловив стурбованість у зв’язку тим, що паради в різних містах планують показувати фрагментарно.

Глава держави відзначив, що потрібно в першу чергу показати головний парад в Києві. Проте в своєму дорученні Президент висловив побажання, щоб у кожному місті України громадяни могли побачити, як парад з центральної вулиці Києва, Хрещатика, так і з Москви, Мінська та інших міст-героїв.

"Ми повинні врахувати те, щоб у нас не було політичних проблем", — сказав Президент, відзначивши, що сьогодні деякі сили намагаються надати політичного забарвлення цих питань. "Заяви, які вже сьогодні звучать про зраду національних інтересів … Я скажу так: ми не будемо ніколи зраджувати наших ветеранів, їх пам’ять … Вони грають, а ми повинні зробити свою справу так, як потрібно", — сказав Янукович.

Голова Держтелерадіо Юрій Плаксюк запевнив Президента, що спочатку на Першому національному буде проходити пряма трансляція параду в Києві, потім по 45 хвилин покажуть паради з Севастополя, Керчі, Одеси та Миколаєва, і лише після цього покажуть парад з Москви і Мінська.

Нагадаємо, 9 травня в Києві, Мінську, Москві, Севастополі, Керчі, Одесі та Миколаєві відбудуться урочисті заходи з нагоди 65-ї річниці Перемоги у ВВВ. Українські військові візьмуть участь у парадах у всіх містах.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, УНІАН, Кореспондент />  

Читайте также по теме