ГолосUA
15:11 06/08/2010

Янукович готовий зустрітися з блогерами

Президент України Віктор Янукович готовий зустрітися з українськими блогерами.

Про це йдеться у його відповіді блогерам на акцію "Хочу на допит в СБУ" після інциденту з їх колегою Олегом Шинкаренком.

"Згоден з вами в тому, що викликати на допит блогера — це останнє, чим повинна займатися СБУ. Думаю, у Служби Безпеки є інші важливі проблеми", — написав Янукович.

Він додав, що задоволений тим, як Служба безпеки України "ламає корупцію, як багато зроблено за відносно короткий час у боротьбі з наркоманією". "Але трапляються і такі перегини як, наприклад, історія з блогером. Думаю, що наша з вами позиція із цього приводу допоможе керівництву СБУ відкоригувати стиль своєї роботи", — зазначив Президент.

"Я, чесно кажучи, радий, що в країні є такі активні і сміливі хлопці, які дуже швидко реагують на помилки влади. Я завжди говорив — погана не та влада, яка помиляється (не помиляється, як відомо, той, хто нічого не робить). Погана та влада, яка не виправляє своїх помилок, не реагує на сигнали суспільства", — написав він.

При цьому Янукович назвав недоречною акцію блогерів, які після інциденту з колегою, просилися на допити в СБУ. "Буду відвертий — ваші приколи щодо "викличте мене на допит в СБУ" викликали у мене гірку усмішку. От куди вам не слід прагнути потрапити, хлопці, так це на допити", — зазначив глава держави.

"Ви молоді, талановиті, стильні. Вам треба цікавою справою займатися. Чи є у вас така справа? Чи знайшли ви себе в житті, в своїй професії — ось про це я хотів би з вами поговорити — і допомогти, якщо потрібно", — додав Янукович.

На його думку, "країні потрібні активні, сміливі молоді люди, і владі вони потрібні в першу чергу". "Отже, я простягаю вам руку — давайте зустрінемося. Віктор Янукович", — йдеться у листі.

Нагадаємо, минулого тижня СБУ викликала на допит українського блогера Олега Шинкаренка. Служба безпеки підтвердила цей факт, заявивши, що у своєму блозі Шинкаренко погрожував Януковичу.

У свою чергу блогер зазначив, що в СБУ з нього взяли розписку про те, що він надалі утримуватиметься від критичних висловлювань у бік Президента, а з його блогу зникли деякі пости.

За матеріалами: УНІАН />  

Читайте также по теме