ГолосUA
12:37 18/01/2011

Янукович хоче, щоб японці вивчали українську

Прем’єр-міністр Японії Наото Кан висловив готовність працювати разом з українською стороною для просування вивчення японської мови в Україні, а Президент України Віктор Янукович висловив готовність працювати разом з японською стороною для просування вивчення української мови в Японії.

Про це йдеться у спільній заяві обох високопосадовців щодо українсько-японського глобального партнерства, повідомила прес-служба українського глави держави.

Вони поділяють думку щодо важливості мовної освіти з метою поглиблення взаєморозуміння між двома народами.

У той же час Президент В. Янукович високо оцінив діяльність і досягнення Українсько-японського центру при Київському політехнічному інституті, започаткованого у 2006 році як спільний проект, з наданням Японією фінансових та експертних ресурсів.

Серед різних видів діяльності Центру два лідери відзначили, що технічна співпраця за японськими проектами і менеджмент програм були корисними для розвитку окремих секторів української економіки. Вони визнали, що Центр має залишатися важливим елементом двосторонньої співпраці у сферах науки і техніки, заохочення інвестицій, вивчення японської мови, взаємозбагачення культур, підвищення рівня взаєморозуміння, з активним залученням усіх зацікавлених сторін з двох країн.

 

Читайте также по теме