ГолосUA
09:05 24/08/2010

Янукович хоче удосконалити Конституцію

Для побудови нової політичної системи із сильним Президентом та парламентом необхідно ґрунтовно удосконалити Конституцію України.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час звернення до українського народу з нагоди 19-тої річниці незалежності Україні на Майдані Незалежності, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми повинні мати оновлену державу зі стійкою політичною системою, і я готовий запропонувати суспільству її формулу”, — зауважив він.

За словами глави держави, ця формула включає в себе сильного Президента, у якого є всі важелі з координації контролю над реалізацією ключових питань та стратегічного курсу держави. “Це також компетентний та структурований парламент, сильна коаліція та впливова опозиція”, — зазначив В. Янукович.

У зв’язку з цим Президент зазначив, що якомога швидше повинна запрацювати нова політична система, яка потребує удосконалення Конституції. “А для цього нам усім разом слід попрацювати над Основним законом, адже за 19 років демократія пройшла складний шлях — романтизм перших років незалежності і розбудови державності, пройшов іспит популізмом і безвідповідальністю, і сьогодні ми повинні відійти від цього і забезпечити правильний демократичний порядок”, — підкреслив глава держави.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме