ГолосUA
13:06 18/01/2010

Янукович і Тігіпко лідирують на московській дільниці

Більшість громадян України на виборчій дільниці № 78 у Москві проголосували на виборах Президента за лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

За підсумками голосування, за Віктора Януковича проголосувало 877 українців. На другому місці — Сергій Тігіпко, за якого віддали голоси 254 виборці, а на третьому — Юлія Тимошенко з 206 голосами.

За Віктора Ющенка проголосували 77 виборців, а за Арсенія Яценюка — 45.

21 людина проголосувала проти всіх.

Недійсними визнано 13 бюлетенів.

Всього на виборах на даній дільниці проголосували 1611 громадян України. При цьому 1086 людей було внесено до списків виборців після подачі заяв безпосередньо на виборчій дільниці.

Нагадаємо, на консульському обліку по виборчому округу в Москві знаходяться 32 тисячі громадян України. Всього по Росії офіційно зареєстровано близько 58 тисяч українців.

Водночас тільки у Москві дозвіл на роботу офіційно мають більше 100 тисяч українців.

Нововведенням на цих виборах є можливість проголосувати громадянам України, які не перебувають на консульському обліку, а тимчасово перебувають за кордоном. Для цього вони можуть прийти на виборчу дільницю і написати на місці відповідну заяву. Також вони повинні пред’явити паспорт і документи, що підтверджують їх законне перебування на території країни (міграційну карту, дозвіл на роботу чи навчання).

За матеріалами: УНІАН

 

Читайте также по теме