Янукович концентрує повноваження навколо себе, хоч і не навчився ними користуватися — політолог

face="Times New Roman, serif">
size="3">Президент України Віктор Янукович концентрує повноваження навколо фігури глави держави, водночас не навчившись користуватися ними.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Таку думку висловив політолог, директор соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Проблему у тому, що Янукович хоче грати роль Прем'єр-міністра-Президента. На Заході у футболі це називається “тренер, який грає”. Але зробити це буде важко без команди. Тому заправляти усім будуть фаворити. Ось у чім річ. Він для когось іншого будує цю систему”, — заявив В. Небоженко.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Політолог пояснив, що президентська республіка як форма правління є дуже вдалою, але тільки за умови наявності чітко-поставлених цілей у масштабах всієї країни. “І тоді суспільство готове до жорсткого публічного президентського правління для вирішення таких питань як боротьба з корупцією, проведення земельної реформи, зміна екологічної ситуації. А тут всі підштовхують Януковича на концентрацію влади, але він не навчився користуватися цією владою”, — зауважив політолог.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Відтак, він пояснив, що передача повноважень від Кабміну Президенту не можна назвати “драмою”. “Це є нове ускладнення в системі управління країною”,- наголосив В. Небоженко.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Нагадаємо, другий віце-спікер Микола Томенко сьогодні заявив, що внесення змін до закону “Про Кабінет Міністрів” у частині повноважень уряду розширить повноваження Президента.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Водночас, голова фракції Партії регіонів заявив, що розширення повноважень не відбудеться. А сам законопроект покликаний лише привести у відповідність закон “Про Кабінет Міністрів” у зв'язку з поверненням до варіанту Конституції 1996 року.

Читайте также по теме