ГолосUA
09:23 07/10/2010

Янукович на два дні летить до Саркозі

7 – 8 жовтня 2010 року Президент України Віктор Янукович відвідає Францію з офіційним візитом на запрошення Президента Французької Республіки Ніколя Саркозі.

Про це повідомили у прес-службі Президента.

Візит стане другим після Німеччини закордонним офіційним візитом Глави держави до країни–члена ЄС з часу обрання на посаду Президента України.

У рамках візиту заплановані переговори Президента України з Президентом Французької Республіки Ніколя Саркозі, Прем’єр-міністром Франції Франсуа Фійоном та Головою Національних зборів Бернаром Аккуає. Також запланована зустріч з представниками ділових кіл Франції та виступ у Французькому інституті міжнародних відносин. 

За словами А.Гончарука, стабілізація політичної ситуації в Україні, єдність та відповідальність нової української влади створюють умови для посилення українсько-французької співпраці у подоланні наслідків світової фінансово-економічної кризи, здійснення масштабних економічних реформ у нашій державі.

Особливу увагу під час переговорів Глав держав буде приділено заходам, що вживаються українською владою для покращення ділового клімату в Україні та створення умов для притоку іноземних інвестицій.

Значні перспективи для співробітництва Україна бачить у таких стратегічних сферах, як енергетика, транспорт, авіакосмічна галузь, будівництво доріг, аграрний сектор, військово-технічний сектор.

Окремий наголос під час переговорів буде зроблено на проекті модернізації газотранспортної системи України, до участі в якій буде запрошено французькі компанії.

Під час візиту Глави держав планують обговорити конкретні напрямки взаємодії в напрямку європейської інтеграції України, зокрема, спільні зусилля, спрямовані на врахування Європейським Союзом позиції нашої держави стосовно перспективи членства України в ЄС, створення зони вільної торгівлі, а також запровадження безвізового режиму.

Окрім того, під час візиту Президента України до Франції передбачається підписати низку двосторонніх документів, зокрема, Дорожню карту українсько-французьких відносин на 2011–2012 роки та Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Французької Республіки про взаємодопомогу та співробітництво у галузі цивільного захисту населення.

 

Читайте также по теме