ГолосUA
14:33 27/04/2010

Янукович не відповів, чи визнає Україна незалежність Абхазії

Президент України Віктор Янукович не дав однозначної відповіді, чи відмовиться Україна визнавати незалежність Абхазії і Південної Осетії.

Після зустрічі з генсеком Ради Європи Торбйорн Ягландом у Януковича запитали, чи визнає Україна незалежність цих двох самопроголошених держав. /> "Україна готова підтримувати процес рівності цінностей демократії, прав народів на територіях заморожених конфліктів", — сказав Янукович.

Він додав, що виступає "категорично проти застосування практики подвійних стандартів".
"Настав час розглянути в ситуації, що склалася, критерії надання незалежності на території заморожених конфліктів, а також підходи до локалізації цих конфліктів", — додав Янукович.

Під час відповіді главі держави вдалося уникнути згадки назви держав.

Як повідомлялося, раніше президент невизнаної республіки Абхазія (Грузія) Сергій Багапш заявив, що вірить у визнання Україною незалежності закавказької республіки.

Зокрема на запитання, чи чекає він визнання незалежності Абхазії з боку України в контексті того, що зараз Президентом України став Віктор Янукович, а Партія регіонів в 2008 році підтримала і Південну Осетію, і Грузію, Багапш заявив: "Ну, звичайно, ми віримо в те, що це відбудеться. Ми не збираємося форсувати події. Ми взагалі підтримували зважену політику Януковича, тому що він ніколи не дозволяв собі, підтримуючи одну частину України, бути вороже настроєним до іншої".

За матеріалами: ТСН.ua

 

Читайте также по теме